2013. szeptember 28., szombat

Jigfejre kattanva

Egyedi készítésű  Jigfej, remek minőség!

Hónapokkal ezelőtt pergetni indultam, és kétségbeesve vettem észre, hogy a jigfejes dobozom tartalma vészesen fogyni kezdett…  Tanakodtam-kutatgattam,  mikor is az internet segítségével  rátaláltam Megyesi Zsolt által vezetett oldalra, aki remek minőségű jigfejeket, drop shot ólmokat gyárt, és nem utolsó sorban olcsó áron!

 Csodálattal néztem a rengeteg kínálatot, szerintem minden kedves pergető horgász talál itt a számára megfelelő jigfejeket, a micro/mini jigektől kezdve, bezárólag a nagyobb folyóvízi pergetéshez való fejekkel. Nem is tétováztam vásároltam is néhány 1/0-s , és  4-es méretű jigfejet, amely számomra tökéletesen megfelelt a  1-2” –es twisterekhez.

Néhány darab az említett jigfejekből

 Vártam már nagyon az alkalmat mikor is kipróbálhatom őket. Egyik nyári napon el is jött a várva várt pillanat, amikor kipróbálhattam  az újdonságaimat. Pecát a lakóhelyemhez közeli csatornán kezdtem el, és bíztam benne, hogy sikerül horogvégre csalni 1-2 süllőt. Szerencsémre az időjárás nekem kedvezett, nem volt okom az aggodalomra. Reményekkel telve raktam össze a pálcám, kapocs végén az új jigfejjel rajta  2”-es twisterrel.  Be is dobtam a csalit, hagytam, hogy leüljön a fenékre, és onnét csak orsóból hol egyet, hol kettőt tekerve keltettem életre a műcsalim.  Ha az emlékezeteim nem csalnak kb. bő 10 perc dobálás után meg is érkezett az első jelentkező , nagy kitöréseket nem hajtott végre, biztos voltam benne, hogy egy süllő kölyökkel van dolgom. Számításaim be is jöttek, mikor megpillantottam őkelmét. Parta vontattam, és láttam hogy a jigfej horga tökéletesen akadt neki, így tehát elégedett voltam a jigfejen lévő horog minőségével is!

Bevetésre várva

Elcsípte a twistert :)

Nagyon megszerettem ezeket a termékeket, ezért nyár vége fele is vettem belőlük egy jól megszokott adaggal :) Még egy utolsót pergetni szerettem volna velük az iskola kezdete előtt. A helyszín most nem egy csatorna volt, hanem a Berettyó.  Korábbi írásomba láthattatok róla egy élménybeszámolót, de azt nem, hogy a jigelős technika is milyen szépen adta a halat, és nem csak a folyóvízi wobblerezés.  A helyzet ugyanaz ,mint  néhány hónappal ezelőtt a kapcsomra ismét egy jigfej került, arra egy változó hol 1”-es hol 2”-es méretű twister, időközönként gumihal. Mivel folyóvizen pergettem itt már nem jöhetett számításba a micro jig, mert a Berettyó vizhozama is elég nagy ahhoz, hogy elvigye ezt a csöpnyi jiget. Így inkább 3,5 grammos jigfejeket részesítettem előnybe, amellyel a part mentét kezdtem el vallatni. Rengeteg koppintásom volt, melyek személyem szerint apró csukákhoz fűzödtek. Megállapítható, hogy nagyon jó lett az idei ívás!


Beszéljenek most a képek, hogyan teljesített a jig. Egyik kép ismerős lehet mivel már az előző írásomba is tündökölt már :)







Remélem mindenki kedvet kap, és vesz ezekből a remek jigfejekből, én személy szerint nem bántam meg!

Széjjel nézni, vásárolni itt tudtok belőle : http://predatorfishingtackle.webnode.hu


6 megjegyzés:

  1. Szia Szabi!
    Rövidke, de kellemes írást raktál össze ismét! :) Tényleg jóknak tűnnek ezek a jigfejek, jó tudni, hogy vannak még ilyen lelkes alkotót emberek! Gratula a süllőkhöz! :)

    Dani

    VálaszTörlés
  2. Hello Dani!
    Köszi szépen a dicsérő szavakat! :) Jól küzdött a süllő, folyással szembe jó móka volt kifárasztani.

    VálaszTörlés
  3. Szia Szabi!

    A jig minősége mindig is kritikus pontja a gumis horgászatnak. Én általában WMC típusokat használok, melyek kifogástalan horoggal vannak ellátva. Az ólom súlya sem elhanyagolható tényező, főleg áramló vízben. Általában 2 grammos pontossággal kell belőni a megfelelő súlyt. Tehát jó sok méretű és súlyú jigre van szükség. Mivel nagyobb halra is számítok, csak a tökéletes minőség játszik...
    Nagyon szép süllőket fogtál, gratulálok!
    Üdv.

    Tom

    VálaszTörlés
  4. Hello Tom!

    Ha gondolod lesd meg az oldalt ahol vannak ezek a jigek, kiváló minőségű horgaik vannak, elég csak megemlíteni pl a Mustadot :) De találsz még egyéb jó minőségű horgokat is! :) Sok ismerősöm használja ezeket a jigfejeket, és mind megvan vele elégedve, tényleg csak ajánlani tudom! :) Sőt mostanában újult a kínálat kapható már szoknyás jig , twister, és egyéb féle babyhal is! Az utolsó kettő említett dolgot már láthatadd a blogom facebookos oldalán is, mert rendeltem belőle néhányat :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Mindenképpen megnézem majd. Köszi az ötletet! ;o)
    Üdv.

    Tom

    VálaszTörlés