2014. december 18., csütörtök

Versenyzés öröme 2

Hosszú idő telt már el azóta, mikor részt vettünk az előző horgászversenyünkön édesapámmal. Többször beszéltük már egymás közt, hogy részt kéne venni egy évzáró pergetőversenyen ami méltó befejezése lenne ennek az évnek. 

Pocsai Pisti barátunkkal rendszeresen szoktunk beszélni, így tudomásunkra jutott egy horgászverseny Esztergom környékén, ami elég impozánsnak tűnt, így hetekkel a verseny kezdete előtt meg is beszéltük hogy részt fogunk venni ezen az eseményen amit egész pontosan az Exosspinsport TeamHungary rendezett Búbánat-völgyben a Kerek tavon.

Mivel csapatversenyről van szó, így Pistivel tartott Turza Bandi, akivel mi is találkoztunk korábban a Pergető Mánia találkozón. Mondanom se kell a hangulat nagyon jó volt az egész úton, ami elég hosszúra és váratlanra sikeredett :D

Egy kis ellenőrzés!

Verseny helyszínére ebédután érkeztünk meg, így rövid (2 órahossza) időnk volt edzeni. Maga a tó nem volt valami nagy de viszont a csukaállománya valami fantasztikus ráadásul a völgyek amik karöltve hordták a tavat egyszerűen ámulatba ejtő. Nyugodt szívvel ajánlom olyan embereknek akik a hétköznap rohanásait szeretnék valahol kipihenni.

Szép hely, csodás környezet!
Visszatérve a helyszín leírására azt még szeretném elmondani, hogy a víz átláthatósága egész jó volt így szinte kötelező jelleggel felkerült a fluoro carbon előke, de mivel erősen csukás pályáról van szó így az átlagosnál kicsit vastagabb változatban. Próbáltuk különböző csalikat erőltetni, de nap végére a legtöbb halat plasztikkal sikerült megfogni, és még elmondanám azt, hogy különböző nagyságú jigekkel sikerült ezt kivitelezni.
Hamar besötétedett így visszavonulót fújtunk a szálláshelyünkre, ahol egy nagyon kedves és közvetlen házigazda várt bennünket! Nap hátralevő részét tanácskozással töltöttük némi alkohol társaságában :D

a jó társaság elengedhetetlen!

Verseny napjára virradt a reggel amire mindenki enyhén kómás fejjel ébredt fel, ami nem is tudom minek köszönhető..  (Talán az előző sorokban említettek miatt? Én nemtudom!)Maga a verseny megkezdése remek hangulatban telt, amire garancia volt a korán reggeli disznótor!

reggeli disznótor!

Sorszámok kihúzása után mindenki elfoglalta az általa jónak vélt helyeket, és indulhatott is a peca!

Villantók repültek, plasztikok csapódtak a víz felett, amiknek a gazdájuk csak arra vártak, hogy megfogják a maguk csukáját. Pénteki edzésnapból kiindulva Faterom, és jómagam plasztikcsalikkal kezdtük a horgászatot, azonban annyi változás történt Péntek óta, hogy jómagam cheburaskára váltottam az intenzívebb mozgás reményében. Csukákat főként a partszéli nádasok tövében sejtettem így próbáltam párhuzamosan dobálni a parttól. 

Közben Pistiék is fogták a halat!

Vezetési technika nem volt nagyon bonyolult lényegében az agresszív fenékről felütöm technikát alkalmaztam 5 grammos jigfejjel ügyelve arra, hogy sok idő ne teljesen el a felütés és az aljzatra érkezés között mivel ilyenkor gyakran előfordult az hogy jigfejem belefúródott az iszapba, ami roppant kellemetlen dolog. Verseny első periódusába sikerült kapást kicsikarnom az előző sorokba leírt vezetési szerint, csak meglepetésemre süllőt sikerült fognom, egy igazi apróságot! ( Amit elárulok egyben a versenyen fogott legkisebb hal is volt)


egy kisebb süllő!

Ahogy lenni szokott következett az az időszak mikor a halak kevésbé ettek, ilyenkor érdemes helyet változtatni és új helyszínek nyomába eredni, ez aznap se volt másképp, muszáj volt alkalmazkodni, ha halat szerettünk volna fogni!
Hosszú kapástalan percek után csalit váltottam,de ragaszkodtam a plasztikokhoz így inkább csak kialakításban és puhaságban kerestem az eltérést.
Sokadik dobás után, amikor már próbáltam a mélyebb vízréteget is meghorgászni, olyan dolgot tapasztaltam, amit még eddig igen ritkán… Verseny lefújása előtt néhány perccel érzékeltem egy olyat ami hasonlított arra amit korábban leírtam,(jigünk beleülepszik az iszapba), ám azonban ez az iszap az ösztönös pöccintésem után irtózatos erővel elkezdett megindulni!
Jöhetett light bottal a hosszas fárasztás melynek eredménye egy gyönyörűséges csuka volt, ami pont jól jött verseny zárásaként számomra.Végül a középmezőnybe végeztünk ami számunkra tökéletes eredmény főleg egy ilyen nehéz pályán, ahol egész végig esett az eső és a túlzott sár is nehezítette a mozgást. Ráadásul rengeteg ügyes horgász vett részt a versenyen akik remekül teljesítettek.
Beszámolóm zárásaként szeretnék köszönetet mondani az Exosspinsport TeamHungarynak a remek szervezésért és a jó hangulat teremtéséért, ami szinte családiassá alakította ezt a zord hideg téli napot! Továbbá szeretném megköszönni Piactéri Horgászbolt-Mezőtúrnak, (név szerint Zsoltinak és Zolinak!) a támogatásukat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése