2013. december 31., kedd

Év végi randevú a csatornával

Évzáró horgászat
Nos, eljött az év vége, és ilyenkor szinte hagyomány nálunk, hogy még ha kis időre is, de kijutunk a vízpartra horgászni egy kicsit, hogy az év utolsó napján szippantsunk még egyet esetünkbe a csatorna illatából, ami minden ilyen vizeket szerető horgászt átjár.

Pontban 9:30-kor megérkezett Faterom, amikor jómagam még a reggeli kapucsínómat puszilgattam befele. Gyorsan összeszedtem magam, és már bezsongva indultunk neki az év utolsó napján, az év utolsó horgászatának!

Sokat nem vártunk a mai naptól, fontosabbnak tartottuk azt, hogy jól érezzük magunkat, értékeljük át az idén történt eseményeket, és váltsunk néhány szót a jövő évi horgászatunkról.
 
Fateromtól kaptam ajándékba néhány db kopyto gumihalat, így a mai villámpecát ezeknek a gumiknak a kipróbálására szántam. Kezdetben az általam univerzálisnak vélt fehér színűt fűztem fel a 3,5g-os jigre. Vezetési technikámon kicsit változtatva most nem csak egy-kettő orsótekerésből állt a mozdulatom, hanem mindig egyet beleemeltem a már majdnem visszahulló gumiba. Úgy látszik ma ez a kis plusz kellet a csukáknak mivel hamar szinte ha jól emlékszem a harmadik dobásra egy enyhe, lágy koppintást észleltem a botomon. Rövides fárasztás után már a parton ,,mosolygott” a krokodilpofájú.

Évzáró horgászat első hala

Édesapám közben ugyanezt a típust, csak zöld színben próbálgatta, és hamar bebizonyosodott, hogy ezt is szeretik a csatornák vad urai!

Szebb csatorna csuka
Fogtunk még sok hasonló méretű csukát, sajnos az összesről nem készült kép, mert így is, ahogy említettem csak egy villámpecára szaladtunk ki, ezért szerettük volna a parton töltött időt kiélvezni.

Jómagam is áttértem a zöld színű gumihalra, úgy döntöttünk, hogy mindenki megfogja a maga utolsó halát, azután útnak indulunk hazafele. Utolsó dobásomat a mederbe pontosítottam, és ott bele-bele emelve cincáltam a plasztikot, mikor a visszahulló ágában lévő csalira odavágott az év utolsó napján az utolsó csukám. Nagy örömmel emelten ki a partra, gyors fotó, és már mehetett is vissza lakhelyére a szeretett csatornánkba!
Búcsúhal

Mit is mondhatnék..
Sikerben, és fogásban gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!  :)6 megjegyzés:

 1. Viszont kívánom! ;-) remélem, egy év múlva ilyenkor, egy ugyan ilyen sikeres évet zarhatunk!

  Üdv!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem én is, hogy minimum ennyit, hanem kétszer ennyi halat sikerül fogni az új évben! :)

   Törlés
 2. Szia Szabi!
  Halakban gazdag boldog újévet kívánok és minimum 10 x ekkora csukákat! ;o)
  Üdv.
  Tom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Tom!
   Köszi szépen, viszont kívánok ilyen jókat! :) Remélem minimum egy közös pecát összehozunk idén :D

   Törlés
 3. Hát a sors útjai kifürkészhetetlenek, de talán félúton hozzátok összejön majd valami...
  Vagy ha feljössz Pestre, szívesen látlak akár...
  Üdv,

  Tom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem gyakran járok Pest fele, de ki tudja... Majd lesz valahogy :)

   Törlés